WALLERY 1 ÅR!

Posted on

För ett år sedan valde jag att starta upp Wallery ett galleri som endast företräder graffitimålare och gatukonstnärer. En dröm jag har haft i många år. En dröm som föddes när jag själv en gång utövade världens mest intressanta konstform graffiti. Då liksom nu stötte jag ihop med väldigt kreativa killar och tjejer som endast ett fåtal intresserade sig för. Det va då idén om att någon gång främja denna konstform så även vanliga människor fick ta del av dessa ljusskygga konstnärers kreativitet. Det blev till slut ett galleri med ett världsunikt koncept berättar Jimmie Hall.

 

Wallery_logo_1arWallery är ju inte bara unikt för att vi endast representerar konstnärer från en viss sorts konstform Wallery är även världsunikt med sitt nya sätt att driva galleri! Wallery har sin bas på internet så hela världen kan ta del av våra konstnärers konst dygnet runt. Det går så klart mycket bra att köpa konsten direkt på hemsidan men är man orolig över att färger och storlek inte ska kännas helt rätt så hänger en del av konsten även ute hos våra utvalda samarbetspartners för att kunna upplevas i verkligheten. Idag är det totalt fyra ställen i Stockholm som har våra konstväggar, Beijing8 – Hornstull, Beijing8 – SoFo, Restaurang Station – Vasastan och hos Tillsammans Arkitekter på Kungsholmen. Där hänger konsten på våra specialframtagna ljudabsorberande konstväggar som vi har skapat för att det ska vara ytterst lätt att byta ut och hänga konst i olika dimensioner och utföranden. Hitta en tavla på nätet och åk sedan ut till någon av våra partners ät något gott och ta en närmare titt på ert favoritkonstverk. Håller konstverket måttet så köper man det direkt över nätet och vi skickar sedan ut tavlan till er så fort utställningstiden har gått ut (konsten hänger ca en månad i taget). Målet är att ha en vägg per stadsdel i Stockholm och vi söker därmed fler samarbetspartners i Stockholm! Hör gärna av er om ni har en restaurang, café eller liknande som behöver fantastisk konst på sina väggar som byts ut med jämna mellanrum och presenteras professionellt på Wallery’s hemsidan. Idén är även att vi ska sprida ut våra vernissager till dessa ställen under året för att på så sätt presentera nya ställen för våra konstintresserade kunder.

Men varför startar man upp ett galleri som endast företräder en oetablerad konstform samtidigt som man skapar ett helt nytt gallerikoncept? Svar: karma en kärlek till konstformen? För samtidigt som jag fick med mig mina två kompisar som investerare sprang jag på Sveriges intressantaste graffitimålare Circle och min grymma graffitimålande barndomskompis Evers som direkt gillade konceptet och gav mig deras förtroende. Ett förtroende som sedan har fått totalt femton av Sveriges främsta graffitimålare att också ansluta sig till Wallery.

Så vad har mer hänt under detta år förutom att vi får presentera konst från femton grymma målare och fyra konstväggar ute på stan i Stockholm?

 • Vi är idag Sveriges största galleri som förmedlar denna konstform och konstnärer.
 • Vi har sålt Sveriges dyraste graffitikonstverk
 • Vi har blivit omnämnda i Sveriges största konsttidning Konstvärlden
 • Vi har blivit ombedda att leverera samt sålt sex TSA-flaskor på Auktionsverkets Nutida
 • Vi har haft sju framgångsrika vernissager.
 • Vi har tagit graffitin in i finrummet  (läs Östermalm) ett flertal gånger
 • Vi har sålt konst till New York
 • Vi har graffiti hängandes på Centralstationen.
 • Vi har över 3 000 följare på Facebook och över 1 000 följare på Instagram
 • Vi har ett stående samarbete med Scandic Klara vid Hötorget mitt i Stockholm där våra konstnärer får uppvisa sin talang live på en av deras väggar i loungen som vi kallar Hötorgskonst.
 • Vi har genomför den otroligt uppskattade utställningen Turned Street Art på Designgalleriet tillsamman med designern, bollplanket och vår mycket goda vän Daniel Franzén på Bunkerhill.
 • Vi har suttit med i juryn i en av Sveriges största graffititävlingar.
 • Vi har skapat ett naturligt forum för denna ”nya” konstform.
 • Vi har fått vara med att relesa Bars Of Love.
 • Vi har hjälpt Ecco med en sko-release.
 • Vi har målat väggar på HTL.
 • Vi har pitchat konst till Avicii.
 • Och vi har så klart sålt en hel del konst och uppdrag under detta år.

 

Egentligen skulle vi firat denna 1-årsdag med en vernissage med Circle men den har vi fått skjuta upp en månad till den 1a oktober. Häng gärna med på resan fram till dess på Facebook, Instagram och vår hemsida.

Nu ser vi ännu ljusare på framtiden för nu är vi etablerade och många hör av sig till oss för framtida samarbeten, utställningar, event, dekorering av väggar samt tavlor. Ett av dessa samarbeten som stäcker sig ända ut i Europa kommer vi kunna presentera redan inom två veckor! Har ni en vägg hemma eller på kontoret ni vill få dekorerad eller få en tavla gjord till hör då bara av er till oss så löser vi detta!

Vi vill tacka alla fantastiska målare som velat ”hänga” med oss under detta år som Circle, Evers, Gouge, Huge, Ollio, Bates, Skil, Ligisd, SCEB, Delight, IOH, Ruskig, Dotse, Klive och Kaos. Utan er grymma konst inget grymt galleri. Vi vill även tacka våra samarbetspartners för att ni tror på oss Beijing8, Restaurang Station, Tillsammans Arkitekter samt Scandic Klara. Sist men absolut inte minst vill vi tacka alla våra kunder som följer oss, köper konst samt sprider Wallery vidare till nya kunder.

Om inte redan följer oss gör gärna det på Facebook och Instagram! Vill ni även ha vårt nyhetsbrev så anmäl er längst ner till vänster på vår hemsida.

Facebook: www.facebook.com/wallerygallery
Instagram: www.instagram.com/wallerygallery
Hemsida: www.wallery.se

 

Och vi säger som vi brukar säga… Detta är bara början!

THE WALLERY CREW