#makegraffitibadagain

Posted on
 
MAKE GRAFFITI BAD AGAIN är den alternativa Nationalmuseum-utställningen.
 
Samtidigt som Nationalmuseum öppnar upp på nytt och visar upp sina nationalklenoder visar vi upp ett gäng nationalklenoder som graffitilegenden Circle har målat över med graffiti.
 
Den första ReCircle utställningen ägde rum ovanför Nosh & Chow i September 2014, och såldes slut samma kväll. Den 13e oktober är det dags igen att få se och även kunna lägga beslag på en bit gatukonsthistoria från en av graffitisveriges mest intressanta gatukonstnärer Circle.
 
Circle är en av pionjärerna inom graffitiscenen i Sverige, och är en av de största och mest respekterade genom tiderna. Circle är den ende graffitimålaren i Sverige som har gjort en fasadmålning sk mural som idag är K-märkt, “Fascinate” i Bromsten, Spånga. Fasadmålningen skapade Circle som 17-åring sommaren 1988 tillsammans med polaren Wierd (Tariq Saleh)
 
Läs mer om Fascinate på Wikipedia.
 
Många påstår att graffitin tappar sin identitet och kraft när man tar in den från gatan till galleriet. Kom gärna förbi vår öppning den 13e oktober så ska vi bevisa er motsatsen.
 
OBS! För er som gillar gammal konst och värnar om den då rekommenderar vi istället nyöppnandet av Nationalmuseum denna dag.
 
 
För OSA klicka JAG KOMMER på Facebook-eventet eller maila oss på info@wallery.se med texten #makegraffitibadagain
 
Dela gärna detta event till alla de som ni tycker borde komma. Alla är välkomna men det är viktigt att man OSAr på ovan angivna sätt.
 
Välkomna
/The Wallery Crew