HÖTORGSKONST – ett nytt samarbete med Rica Hotel Stockholm

Posted on

Vi är stolta att presentera ett nytt samarbete med Rica Hotel Stockholm som är beläget på Slöjdgatan 7 ett stenkast från Hötorget. Här kommer varje konstnär som Wallery företräder ca 2 veckor innan sin vernissage måla live på en förutbestämd vägg. Delar av väggen kommer bestå av tavlor som man sedan kan köpa med sig hem.

Detta är ett helt nytt koncept som är skapat av Wallery för att allmänheten ska få kunna ta del av när konstnärerna skapar sina konstverk live och därmed få kunskap i hur skickliga konstnärer de är. Det kommer sedan höja anseendet på graffiti och gatukonst som i sin tur kommer göra att man framöver kommer vara beredd att köpa dessa konstverk för en högre peng hoppas vi.

Först ut va Huge och för ca 2 veckor sedan målade SCEB väggen. SCEBs resultat ser ni ovan.

Söndagen den 24e mars kommer vår konstnär Ollio att måla på väggen från 16.00 och framåt.

Alla är välkomna att kika förbi, stora som små.

Ses då!

Namnet Hötorgskonst på detta event kom vår kreativa målare Ruskig på och vi nappade direkt. Dels ligger Rica väldigt nära Hötorget men sedan triggade vi även på att kunna ta det negativa ordet Hötorgskonst och göra något positivt av det precis som vi tänker gör med graffitin och gatukonsten genom detta event. Tack för det Ruskig!

Bild: Caroline Jensen