Graffitin flyttar in på Stureplan

Posted on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graffitin flyttar in på Stureplan

”Siktet inställt på att ta över Åmells”

Det internetbaserade gatukonstgalleriet Wallery som startade för fyra år sedan har förmedlat många konstverk till kontor och privata hem i Sverige. Intresset för konstformen ökar starkt och nu tar galleriet plats på Riddargatan 1 vid Stureplan i Stockholm. Invigningen äger rum den 8 november.

– Det här är en naturlig utveckling för Wallery. Vi har representerat gräddan av gatukonstnärer både nationellt och internationellt och gjort samarbeten med Hemfosa, Passagen, Pembroke, Scandic och Wallenstam – för att bara nämna några – men nu är det dags för något eget. Min tanke med etableringen vid Stureplan är att underlätta för fler internationella samarbeten och på sikt ska Wallery vara ledande i hela Skandinavien, säger grundaren och ägaren Jimmie Hall, som själv har en bakgrund inom graffitin.

Wallery arrangerade två av Skandinaviens hittills största gatukonstutställningar: Umami – Fifth Taste of Art tillsammans med Wallenstam i Hallonbergen 2016 och KvadrArt vid NK tillsammans med Pembroke 2017. I vinter är Wallery officiellt galleri i samband med den internationella utställningen Magic City – The Art of the Street som öppnar i Stockholms Frihamn den 28 oktober.

Intresset kring konstformen är mycket stort internationellt. När den amerikanska konstnären Tristan Eaton ställde ut i Paris nyligen såldes samtliga verk och inbringade över två miljoner kronor – varav tavlor för en miljon gick redan under öppningskvällen.

– Detta är vad jag vill uppnå här i Sverige, så att jag framöver kan ta över Åmells som ligger precis mittemot, ler Jimmie, och fortsätter:

– Till galleriet på Riddargatan kan kunder och uppdragsgivare alltid söka sig för att titta på och köpa gatukonst eller muraler, för det fysiska mötet med konstverket är, och kommer kanske alltid att vara, viktigt, men sedan väljer många att köpa verket via webbgalleriet som är öppet dygnet runt.

Välkomna på invigning, vernissage och överraskningar!
/Jimmie Hall

OSA: via mail info@wallery.se eller här: https://www.facebook.com/events/133226054071465/?ti=icl