ÅTERVINNING som UPPRÖR!

Posted on

Circle vs Bruno Liljefors - 2018

I en värld där återvinning och återanvändande står högst upp på miljökämparnas lista skapade den Svenska graffitilegenden Circle för 4-5 år sedan ReCircle. I sitt skapande tog Circle gamla oljemålningar från kända konstnärer och målade över dem med en graffiti-målning för att göra dem mer nutida. För vem vill egentligen ha en gammal oljemålning med guldram hemma nuförtiden… En briljant idé mitt i rådande klimathets och miljömedvetenhet.

Men det verkade inte uppskattas av alla… Får man verkligen göra så?! Klart man får! Ingen vill ha tavlan som den såg ut innan så vi gjorde den snyggare genom att måla på den precis som graffitimålare gör väggar och tågvagnar snyggare i vårt annars dystra samhälle.

Det briljanta med ReCircle förutom återanvändningen är att folk reagerar med precis samma aggression som de gör när de ser en nybombad T-bana. Det gör att i just detta fall så tappar inte graffitin sin kraft för att man gör utför sin konstform på en tavla och ställer ut den på ett galleri som mycket annat i samma gener gör.

Vad händer då om man tar det riktigt långt undrar ni dvs om man tex målar över en av Sveriges mest uppskattade konstnärer som tex Bruno Liljefors på detta vis?!

Jo den säljs för flera gånger inköpsbeloppet och kommer med största sannolikhet hängas på en av Sveriges finaste adresser framöver dvs Strandvägen.

Circel’n är sluten!