OLIW87

 

 

Oliw87 började måla graffiti i början av 2000 talet. Då var det tåg, väggar, stationer och stök som gällde. Det var boken ”Graffiti” av Per-Olof Sännås som fick Oliw87 att fastna för graffiti.

“Det var inte bara själva målandet som tilltalade mig. Det var allt runtomkring, planeringen, vännerna, fixandet och trixandet av burkar etc. Graffitin har definitivt varit en del av formandet av den jag är idag”.

Han tycker att det inte finns någon formell utbildning i världen som kunnat lära honom hantera stressiga situationer, planering och hur olika människor fungerar som graffen. Idag lever han dubbelliv. Har familj och ett bra jobb men behöver kontrasten, en del av livet som innebär kaos.

“För mig personligen fungerar inte Svenssonlivet till 100%. Jag behöver bryta mot lagen ibland, jag behöver få utlopp för min energi. Att få göra olaglig konst är för mig den optimala medicinen för att inte bli helt galen. Personligen gillar jag stökig graff, tags och street art som sitter där dom egentligen inte ska sitta. Jag gillar sånt som får stan att kännas levande”.

Om Chanel or Die

Chanel or Die serien började egentligen som ett socialt experiment. Oliw87 har alltid förundrats över den konsumtionshysterin som finns hos många människor, där allt livet handlar om är vad du äger. Han ville se hur folk på Östermalm reagerade om man blandade ihop street art med ett riktigt lyxmärke, Chanel. Reaktionerna var tydliga.

“Bratsen älskade det och jag tyckte kontrasten var rolig – lyx kombinerat med stök blir jävligt nice. Som jag stått och flinat åt alla bloggtjejer som posat framför mina verk, bloggtjejer som knappast har fått upp ögonen för annan offentlig konst. Den visar väl lite vem jag är som person också, å ena sådan gillar jag också lyx inom vissa gränser, å andra sidan vill jag ibland bara gå ut och trasha hela stan.. dvs motsatsen till den traditionella ”lyxpellen”. Jag har mina demoner jag fightas med, spelar för båda lagen. Jag älskar mitt dubbelliv!”

Följ @Oliw87 på Instagram 

Relaterade verk