Wallery

Bild

Wallery – The Weburban Street Art Gallery

 

Wallery är ett konstgalleri med sin bas på Internet med endast konst och konstföremål från konstnärer som har en bakgrund från gatukonstkulturen. Gatukonsten har internationellt vuxit sig starkt de senaste 20 åren genom konstnärer som t.ex. ROA, Banksy, Obey, Seen, Futura, Cope 2, Daim, Miss Van, Mode 2 och Tristan Eaton för att nämna några. I Sverige och Skandinavien har gatukonsten i form av graffiti, stenciler, fotokonst och skulpturer inte uppnått samma intresse och det tänker nu Wallery, tillsammans med en rad kända konstnärer, ändra på!

Web: Det är inte bara valet av konstform som särskiljer Wallery som galleri. Wallery kommer även driva själva galleriet på ett helt nytt och unikt sätt. Som ovan nämndes kommer Wallery ha sin bas på internet men att sälja dyrare konst via nätet anser Wallery svårt då många vill kunna uppleva konsten på riktigt innan själva köpet. Därför kommer Wallery som alla andra ordna utställningar och event där konsten under en kortare period kommer finnas att beskådas i Wallery’s galleri eller ute i offentliga miljöer. Detta gör det sedan enklare att genomföra köpet över internet då man redan vet att man gillar verket. Konstverken kommer ligga kvar på nätet efter utställningen vilket gör det möjligt att köpa konstverket långt efter utställningen på ett enkelt sätt med alla tillgängliga betalsätt, om konstverket fortfarande är till salu vill säga.
 

Urban: Att driva ett galleri med gatukonstnärer och inte samtidigt erbjuda marknaden utsmyckning av det offentliga rummet vore idiotiskt. Därför nöjer vi oss inte med att endast ställa ut konstföremål utan tar även in uppdrag som vi låter våra kontrakterade konstnärer utföra. Inget uppdrag är för litet eller för svårt. Vi har tillsammans med våra konstnärer drivit många kreativa förvandlingar av mässmontrar, kontor och offentliga miljöer. Testa oss gärna!

Street Art: Varför Wallery fokuserat på gatukonst har att göra med att en av grundaren varit en del av denna kultur som ung. Detta gör att Wallery till skillnad från ”vanliga” gallerier förstår sig på konstformen och konstnärerna inom denna kultur. Det är därför mer naturligt för Wallery att se kvalitén i konstnären och hans verk och därmed blir det en garanti för bra gatukonst.

Gallery: En god vän sa: ”Galleri 2.0.” Vi har en förhoppning om att Wallery genom detta sätt att driva galleri på kommer utveckla hela galleribranschen för all framtid! Det är dock inte det viktiga! Det viktiga är att vi med detta okonventionella sätt att driva galleri uppmärksammar gatukonsten och hittar den moderna konstintresserade köparen för denna intressanta konstform.