Hyenorna vid Stureplan är tillbaka

Inlägget gjort hyenorna_vid_stureplan_9
På morgonen den 30 juni 2011 stod plötsligt en grupp hyenor av betong utplacerade mitt i centrala Stockholm. Intill fanns en skylt med en text som beskrev Hyenorna vid Stureplan. Det var konstnären Olabos kommentar till bratskulturen och ett allt mer segregerat samhälle. Efter en vecka beslagtogs hyenorna av Trafikkontoret, och deras öde var länge osäkert men nu kan de åter beskådas i gatukonstutställningen KvadrArt som pågår 18-26 mars med vernissage 17 mars.
 
KvadrArt äger rum i en ledig butikslokal på Regeringsgatan 42, bredvid entrén till varuhuset NK mitt i Stockholm. Utställningen kommer att vara den hittills största i sitt slag i Skandinavien och totalt medverkar närmare 100 gatukonstnärer från Sverige, Italien, Frankrike, Ryssland och Holland med tavlor i formatet 110×110 cm, som alla är till salu.

De fem hyenorna visas i utställningens nedre plan, uppställda som i Olabos ursprungsversion där även Dumb och Folke bidrog. I informationstexten som hör till verket kan man bland annat läsa att hyenorna vid Stureplan ”nästan uteslutande livnär sig på Slitzbrudar från förorten”, och att de lider av inavel:

”försök med inplantering av hyenor från andra länder har gjorts i flera år men hindras ständigt av Medlemskväll”.

Hyenorna fick mycket stor uppmärksamhet. Många älskade dem, men inte alla. Mårten Castenfors, ansvarig för stadens konstnärliga utsmyckning, sa i Sveriges Radio: ”ambitiöst konstattentat, men ur mitt perspektiv: tveksamt”. Han tyckte att det fanns tillräckligt med djur i Stockholms gatubild

Vid den tiden hade Stockholms stad en policy med nolltolerans mot graffiti, och som tidningen Expressen skrev var de ”utsökt skulpterade hyenorna” utrotningshotade. Redan natten till den 7 juli hämtade Trafikkontoret hyenorna. Det hjälpte inte att Aftonbladets Åsa Linderborg, som skrev om ”Hyenestriden i Humlegården”, lovade att försvara dem med sin egen kropp.

På facebook bildades gruppen ”Vi som vill ha tillbaka hyenorna vid Stureplan” med över 2000 medlemmar. Flera engagerade privatpersoner kontaktade Polisen och Trafikkontoret för att få tag i djuren, men myndigheterna ville att den rätta ägaren skulle höra av sig. Och då väntade åtal för grov skadegörelse, ett brott som kan ge fängelse i upp till fyra år.

Så tiden gick. Nolltoleransen avskaffades och hösten 2013 blev hyenorna plötsligt fria. Nu är de redo att på nytt möta sin publik.

För mer information och eventuella förhandsvisningar, kontakta:
Susanne Krutrök Åfors, presskontakt för hyenorna: susanne@krutrok.pr, 0708-15 56 46
Jimmie Hall, gallerist Wallery och arrangör till KvadrArt: jimmie.hall@wallery.se, 0709-50 25 55

Se även wikipedia, olabo.org, magasinetfilter.se, Facebook, Wallery.

Läs mer om Hyenorna vid Stureplan: 

 
hyenorna_vid_stureplan_10
 
hyenorna_vid_stureplan_8
 
 
Foto: Commons Wikimedia

KvadrArt – The Largest Street Art Exhibition in Scandinavia

Inlägget gjort KVADRART - The Largest Street Art Exhibition in Scandinavia.

March 17-26th at Regeringsgatan 42, Stockholm.

Efter förra årets succéutställning UMAMI – 5th Taste of Art presenterar vi nu stolt KVADRART – Skandinaviens största gatukonstutställning.

Under perioden 17-26 mars kommer du att kunna uppleva konstverk från några av Sveriges främsta och internationella graffiti -och gatukonstnärer mitt i Stockholm City på Regeringsgatan 42. Precis vid entrén till NK på samma gata.

Totalt medverkar närmare 100st konstnärer från bl.a. Sverige, Italien, Frankrike, Ryssland och Holland med tavlor i formatet 110×110 cm som alla är till försäljning. Under under utställningen kommer även några riktigt vilda skulpturer presenteras.

Håll er uppdaterade om vad som händer genom att följa Wallery och Kvadrart på Facebook eller Instagram.

När: Vernissage 17 mars kl 17:00 (inbjudan krävs)
Var: Regeringsgatan 42, Stockholm (Gamla Cervera)
Utställningen pågår: 17-26 mars (18-26 mars, ingen inbjudan krävs)
Öppettider 18-26 mars: Måndag – Fredag kl12-20, Lördag kl12-18, Söndag kl12-17.

Åldersgräns: 20 år 
(i målsmans sällskap då det kommer att serveras alkoholhaltiga drycker)

OBS!
Observera att officiell inbjudan för öppningskvällen 17 mars skickas via mail och OSA sker via Keyflow som kommer inom kort. Det räcker alltså inte att bara tacka ja till eventet på Facebook. Har du inte varit på några av våra event tidigare eller köpt någon konst av oss, maila gärna ditt intresse.

VARMT VÄLKOMNA!

//The Wallery Crew

För mer info/kontakt:
ida@wallery.se

PARTNERS:
Keyflow
Agency V
Perfect Noise
AdCityMedia
Realilst Fastighetsutveckling
Visible Works
Propercorn

Avslutningsvernissage

Inlägget gjort avslutningsvernissage-thats-all-folks

THE END

I juni förra året flyttade vi in i Beta Stockholm (fd Passagen in till NK) och har sedan dess haft ca 6 000 besökare. Nu är det dags för oss att gå vidare och det vill vi fira på bästa sätt. Förutom det världskända varumärket Rubn med Per Holknekt i ledningen som kommer att husera med en PopUp i främre delen av galleriet så kommer vi längst in i lokalen åter igen skapa konsthistoria.

Boka in 8 februari och håll utkik i sociala medier mm. Framförallt, sprid ordet för vi lovar något riktigt speciellt denna gång!

När: 8 februari
Var: Regeringsgatan 44
Tid: kl 17.30 – 21

Osa via eventet på Facebook eller till ida@wallery.se 

Välkomna till oss i Beta för att fira framgångarna!

Hälsningar
The Wallery Crew

För mer info/kontakt:
Ida@wallery.se

Ghetto cooper

Inlägget gjort oliw87-austin-mini-wallery

Vi fick en idé och vi genomförde den. Tillsammans med fotografen och bilentusiasten David Shmidt lät vi en av hans hundkojor bli offer för en av våra graffitikonstnärer, Oliw87. Genom att äga denna Austin Mini kommer du att sticka ut. Den perfekta sommarbilen och garanterat Sveriges coolaste bil med ett konstverk av Sveriges mest eftertraktade graffitikonstnär.

Konstnär: Oliw87
Fordon: Austin Mini
Årsmodell: 1976
Motor: Utbytt motor till en 1275 GT
Pris: 135 000kr, eller högst bjudande


Bilen finns att se i vårt fysiska galleri på Regeringsgatan 44 fram till 12 januari 2017. 
Efter 12 januari, enl överenskommelse.

Vid intresse, maila ida@wallery.se

Fortsätt läsa Ghetto cooper

BLACK FRIDAY

Inlägget gjort blackfridayweb

Med start fredag 25 november kommer det att finnas utvalda konstverk att köpa med upp till 50% rabatt på Wallery.se. Vi kommer även att plocka fram några konstverk i vårt fysiska galleri redo att fyndas.

Black Friday övergår sedan till Black Weekend vilket innebär att du kan fynda hela helgen. Men kom ihåg att det är först till kvarn som gäller, så vänta inte för länge.

Exempel på medverkande konstnärer:
JAG
Noeismen
Dotse
Tim Timmey
Vickan
Ollio
Huge.. mfl.

Shop til you drop!

// The Wallery Crew

_____________________________________________________________________________

Wallery ThrowUpGallery

Öppettider: Tisdag – Lördag kl 12-18
Besöksadress: Regeringsgatan 44, Stockholm (fd Passagen, NK)

För info/kontakt:
ida@wallery.se

Turned street art Tokyo

Inlägget gjort Turned Street Art - i samarbete med Elvine och Bunker Hill

Det Göteborgsbaserade modevarumärket Elvine och webbaserade gatukonstgalleriet Wallery bjuder in till vernissage för Turned Street Art Tokyo.

Utställningen visar målade furuflaskor inspirerade av traditionella Sake-flaskor och är framtagna av arkitekten och produktutvecklaren Bunker Hill (Daniel Franzén). Flaskorna är målade av utvalda Svenska och internationella konstnärer som alla har en bakgrund inom graffiti -och gatukonstkulturen. 

Elvine visar samtidigt upp Tokyo City Jacket. Jackan är framtagen tillsammans med fem Tokyo-baserade kreatörer och är designad för att underlätta livet i den pulserande storstaden Tokyo.

På plats

I kombination med skön musik frånDJ Stefan Kits + Della Vega (Tutti Frutti) B2B, bjuder vi även på något som stillar hungern och släcker din törst.

När: 26 oktober klockan 17.30-21.00
Vart: Elvines butik på Jakobsbergsgatan 6, Stockholm

OSA via här senast 25 oktober

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna.

Kontakt och mer information:
tel. 0739-31 98 18
ida@wallery.se

Herr Nilsson

Inlägget gjort herrnilsson

Den Stockholmsbaserade konstnären som arbetar under pseudonymen Herr Nilsson började med graffiti runt om i Sverige 2011 och han är känd för att kombinera Disney bilder med satir, humor, och kritik. 

Under 2011 – 2012 blev Herr Nilsson internationellt uppmärksammad i media efter att ha dekorerat Stockholms gator med sin sarkastiska ”Dark Princess” installation serie 2013. Serien möttes med en uppsjö av omslag som frågade: ”Vem är den här killen?” Efter att ha varit med som omslag i Huffington Post, The Daily Mail, The Guardian, Vogue, Der Spiegel och andra medier har det lett till ytterligare spekulationer om hans identitet. 


I konstvärlden gjorde Herr Nilsson sin entré med en omfattande installation i samband med konst Miami 2013 och värd för Keszler Gallery of Manhattan och Southampton, NY. Konstnären skapade ett unikt graffitikonstverk på plats på mässan och presenterade tillsammans med det en mindre upplaga printar.

Herr Nilsson är inte bara representerad av Keszler Gallery Herr Nilsson utan också Mead Carney Fine Art i London och Porto Montenegro och Guy Hepner Gallery i New York.

Vi är stolta över att representera Herr Nilsson och i vårt galleri hittar du flera av hans konstverk med humoristiska inslag.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för de senaste uppdateringarna

Bildkälla: Herr Nilsson, Instagram

FUCK CANCER

Inlägget gjort huge-lindesberg-paint-the-city-bc

Idag överlever 80% av alla barn som drabbas av cancer. Det räcker inte. Därför jobbar Barncancerfonden extra hårt under september månad med att rekrytera fler Barnsupportrar för att nå målet. Dvs att utrota cancer. Detta vill vi så klart hjälpa till med att uppmärksamma och det gör vi genom att låta HUGE göra en väggmålning mitt emot galleriet i Passagen, NK (Beta Stockholm).

När: Torsdag 29:e – 30:e  september kl 10- 20
Var: Regeringsgatan 44 (Passagen, NK)

Hjälp oss att sprida budskapet #80procenträckerinte
Läs mer om att bli Barnsupporter hos Barncancerfonden

Följ eventet på Facebook 

Varmt välkomna önskar
Ida & Jimmie
 
Vid eventuella frågor ring eller maila Ida på:
Mob: 073-931 98 18
Mail: ida@wallery.se
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

Gott & Blandat

Inlägget gjort Gott&blandat Vernissage Wallery Passagen NK
I samband med Fashion Night Stockholm 31/8 öppnar vi upp för en ny samlingsutställning i vårt fysiska galleri. På plats kommer du som vanligt att få se och uppleva det vi brinner för – gatukonst.
 
Vi gillar när det händer grejer så just den här kvällen kommer HUGE att finnas på plats för att måla live!
 
Medverkande konstnärer är:
Klaas
Dopie
JAG
Huge
Dwane
Ruskig
Mfl.
(kan komma att ändras)
 
OSA till eventet via Facebook eller maila ida@wallery.se.
 
Tid: 17:00 – 21:00
Plats: Regeringsgatan 42-44
 
Varmt välkomna önskar
Ida & Jimmie
 
Vid eventuella frågor ring eller maila Ida på:
Mob: 073-931 98 18
Mail: ida@wallery.se
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

BACKYARD

Inlägget gjort

I samband med Stockholm Urban Art öppnar vi upp för konstnärerna Vickan, Lilac Lady, Waok, Bayne, Rolfcarlwerner och Tonk att ställa ut hos oss. Stockholm Urban Art är en del av Stockholm Street Festival där du som besökare kan få se och uppleva några av Sveriges skickligaste konstnärer från gatukonst-scenen.

Här hittar du eventet på facebook

VÄLKOMNA!

När: 29:e juni
Tid: kl 18-20
Adress: Regeringsgatan 42-44 (Passagen in till NK)

Galleriets ordinarie öppettider:
Måndag – Fredag: 11:30-14:00 & 17:00-19:00
Lördag: 12:00-18:00
Söndag 12:00-17:00

Alltid öppet på: www.wallery.se

För mer info kontakta Ida på:
073-931 98 18
ida@wallery.se

KVADRAT

Inlägget gjort Wallery KVADRAT Vernissage NK Passagen

KVADRAT – en gatukonstutställnig

Utvalda delar av succéutställningen UMAMI – 5th Taste Of Art flyttar nu in till vårt ThrowUpGallery i Passagen in till NK. Alla tavlor håller måttet 120×120 cm då det endast ska vara motivet som ska särskilja tavlorna från varandra. Så mät upp en yta hemma och kom förbi.

När vi ställde ut 79 konstverk och lika många konstnärer i Umami Park i Hallonbergen kom det 600 personer under vernissagekvällen och över 2400 personer under de två helgerna vi hade öppet. Nu kommer ca 20 tavlor från denna utställning att ställas ut och säljas under kvällen. 

Tid: 18:00 – 20:00
Plats: Passagen in till NK (fd Systembolaget och Ofientliga Rummet)

Attenda till eventet på Facebook här

Välkomna önskar
Ida & Jimmie

Vid eventuella frågor ring eller maila Ida på:
Mob: 073-931 98 18
Mail: ida@wallery.se

WALLERY – ThrowUpGallery

Inlägget gjort image

WALLERY – ThrowUpGallery 

Från webb till urban för en tid framåt i de centralaste delarna av Stockholm. Nu blir vi weburban på riktigt. Ni som följer oss i sociala medier och på Wallery.se kommer fortsätta kunna göra det men nu kan ni även komma och titta på tavlor fysiskt. Mitt i centrala Stockholm kommer vi att ha utställningar mm. Det första vi gör är att hänga en del av konsten från Umami. Efter det hoppas vi på att få ihop en till samlingsutställning i slutet av juni. Som vanligt kommer vi göra allt för att hitta på nya knäppa grejer. Det är en spännande period för oss på Wallery från den största gatukonstutställningen vi/någon har skapat till att dra igång ett fysiskt galleri! 

Följ oss på Facebook och Instagram för den senaste informationen om detta projekt!

Men vi säger väl som vi brukar… Detta är bara början!

Hälsningar

The Wallery Crew

UMAMI Art – öppet en helg till

Inlägget gjort UMAMI-fasad-Klaas-Dopie2

Förra helgen kom 1 900 personer till denna utställning och vi sålde nästan 40 tavlor. 
Det firar vi nu med att ha öppet en helg till mellan kl 11:00 – 16:00!

Alla vänner och bekanta som inte hade tid eller vågade sig förbi ta nu chansen att se denna uppskattade utställning som är den största som genomförts i Skandinavien. Se en av Sveriges största fasadmålningar och 80 unika konstverk av lika många konstnärer. All konst är till försäljning.

Fortsätt läsa UMAMI Art – öppet en helg till

UMAMI – 5th Taste Of Art

Inlägget gjort UMAMI - 5th Taste Of Art

UMAMI – 5th Taste Of Art 

Över 80 gatukonstnärer ställer ut varsitt konstverk med måtten 120×120 cm. All konst är till försäljning! Är ni intresserade av vilka som medverkar på Skandinaviens största gatukonstutställning, följ oss på Facebook och Instagram.

VERNISSAGE: 4e maj kl 17:30. Det bjuds på dryck och tilltugg (inbjudan och osa krävs)

ALLMÄNHETEN: (ingen inbjudan eller osa bara att komma förbi)

Torsdagen 5e – Söndagen 8e maj mellan kl. 11:00-16:00

Här hittar du eventet på Facebook

Plats:
UMAMI Park
Östra Madenvägen 17
174 55 Sundbyberg

Välkomna till en historisk utställning
/The Wallery Crew